Aktiviteter för hela familjen

by admin
Categories: Barn
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

cyklar

Allra roligast har man som familj i aktiviteter där alla kan känna dig delaktiga och intresserad. Aktiviteter där både barnen och de vuxna kan finna nöje och underhållning. 

Friluftsliv

Att röra sig ute i naturen är något som underhåller både barn och vuxna. För de vuxna är det huvudsakligen kanske ett sätt att få koppla bort från vardagsstressen medans det för barnen istället är en möjlighet att utforska något helt nytt. Även om de allra minsta kanske inte har kapaciteten att gå med på de längre promenaderna så kan även de vara med med hjälp av en bärsele eller om man istället väljer att cykla, en barnstol. För att förgylla utflykten lite extra kan det vara passande att ta med sig en picknick och om man har möjlighet enkla förstoringsglas eller luppar så att man kan titta närmare på alla de saker som finns ute i naturen.

Barnaktiviteter

Många av de aktiviteter som vi vanligtvis tänker är för barn kan även för vuxna vara extremt underhållande. I vår tidigare artikel om barnaktiviteter så nämnde vi till exempel ”vara ute i snön” som ett alternativ. En aktivitet som vissa till och med har upplevt kan ge ett omvänt förhållande när det kommer till intressegraden med en mer intresserad förälder och mindre intresserat barn.

Familjefilmer

Riktigt bra familjefilmer är något som fångar inte bara barnen utan även de vuxna när det kommer till både story och genomförande. Detta brukar ofta betyda ganska stiliserade eller till och med animerade filmer i samband med en lagom djup story och väl dolda vuxenskämt. De kanske bästa exemplen på detta är Toy Story, Schrek och Lejonkungen men även filmer som E.T. och Tillbaka till framtiden kan utan tvekan även det räknas in i kategorin.

 


Comments closed