Barnets första cykel

Barn som cyklar

Barn växer upp så fort. Vips säger det, så är det plötsligt dags för att köpa den första cykeln. Eftersom vi är måna om våra barns säkerhet barn så vill vi gärna välja rätt.

Vad bör man tänka på när man köper barnets första cykel?

Billigt är inte alltid bättre

NTF Konsument skriver att man kan köpa en trehjuling när barnet är 1,5-2 år men att man ska vänta med tvåhjulingen tills barnet är 5-6 år. NTF Konsument råder att inte köpa en billig cykel som lätt välter omkring utan menar att det är värt att investera i en bättre cykel.

På Cykelkraft.se hittar du barncyklar i många olika modeller att välja mellan. Här finns både trehjulingar och tvåhjulingar i flera modeller. Märkena Crescent och Scott är exempel på välkända märken som du kan hitta här och känna dig trygg med.

Tänk på storleken

När barnet är 5-6 år och moget för en tvåhjuling, bör du inte köpa en med stödhjul. Man ska tänka på att barnet ska nå ner med båda fötterna, men om barnet är van att cykla kan det räcka att ena foten når ner. Ett barns första cykel bör alltid ha fotbroms, men man kan vänta med växlar och handbroms om barnet är ovant, för man har då fullt upp med att koncentrera sig på balansen. Cykeln ska förstås ha ringklocka, reflexer, belysning fram och bak och kedjeskydd. När barnet får sin första cykel med handbroms är det viktigt att storleken passar barnets hand.

Det känns viktigt att veta så mycket som möjligt innan man köper den första cykeln. Det är ett viktigt inköp och förhoppningsvis kommer barnet alltid att minnas den första cykeln.


 Post details 


 © 2021 - Gladaungar.se