Bilda familj senare i livet

by admin
Categories: Familj
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

shutterstock_225103210

Behovet av att bilda familj kommer ju inte till alla tidigt i livet för alla, det är många som prioriterar annat i början, så som karriär eller bara rent nöje. För alla som kommer lite sent till detta är det inte omöjligt att skaffa barn, men det kan krävas lite mer.

I en spansk studie undersökte man 4 000 barnafödande kvinnor 38 år och äldre som använt sig av konstgjort befruktning för att bli gravid. Man kunde konstatera att de som var 38 eller 39 hade omkring en 25 procent chans att bli gravid med denna metod, men alla som var 40 eller äldre var det bara 1,3 procent som blev gravid.

Ett sätt att undvika detta skulle då möjligen kunna vara att frysa in sina ägg, men rekommendationen är först och främst att försöka bli gravid tidigare. Man kan även ta del av våra andra tips kring att bli gravid, då dessa fortfarande fungerar även om man bestämmer sig för att göra detta senare i livet.

Det är tydligen många som har en något orealistisk bild av att bli gravid efter 40, man tror att detta kan bero på kändisar som lyckats med detta. Saker är ju dock den att man nog aldrig riktigt får höra om alla som försökt men misslyckats.


Comments closed