Börja med fotboll

by admin
Categories: Barn, Sport
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Fotboll har på alla skol- och fritidsgårdar varit en lätt aktivitet för barn att ta till. Det finns alltid en plats där man kan kicka på en boll, antingen helt för sig själv eller tillsammans med sina kompisar. Det är också ett lagspel så att man kan vara många som spelar tillsammans.

Fotbollsträning och matcher

På alla orter finns det ett eller flera fotbollslag. Nästan alla lagen ser det som en utmaning att låta ungar kunna vara med och få träna och ha roligt tillsammans med de andra barnen. Det finns då ofta en kunnig fotbollstränare till hands.

Det är uppskattat, både från barnen och från tränarna om föräldrarna tar del i barnets fotbollsträning och matcher. Kom ihåg att inte engagera dig FÖR mycket!

Titta på fotboll

Att få gå tillsammans med mamma eller pappa och titta på de riktiga matcherna mellan lag som spelar i seriespelet slår det mesta av aktiviteter som bidrar till känslan av gemenskap inom familjen. Följer man ett lag som supporter, vill man gärna vara med på alla hemmamatcherna. Det är fint att dela intressen med sitt barn, det gör att förälder och barn ofta kommer närmare varandra. Barnen tycker att det är roligt att kunna ha riktiga grejor som klädkopior från de stora lagen och fotbollskor. För att visa samhörighet och klä ut er lite, kan ni satsa på att ha likadana fotbollströjor och andra kläder. Mer tips om hur man kan göra stunden tillsammans med barnen roligare finner du i vår tidigare artikel om gemensamma aktiviteter.

Man kan enkelt göra egna kläder själv hemma, med hjälp av stora t-shirtar utan tryck och lite pysselattiraljer. Annars kan man beställa dem från till exempel den här sajten där du också kan specialdesigna din tröja om du är ute efter något särskilt.

Alla kan spela fotboll

Även om barnet skulle ha någon form av fysiskt handikapp utesluter detta inte på något sätt dem från den gemenskap och familjekänsla, som fotbollen kan ge. Det finns alltid sätt för att kunna bidra; genom att hålla reda på resultat, fixa med utrustningen och supporta på andra sätt.


Comments closed