Föreviga dina barn

by admin
Categories: Barn
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Tiden då barnen är små går snabbt förbi. Det kan därför vara mycket tacksamt att dokumentera uppväxten för att bevara både dina och barnens minnen. Nedan går vi igenom några alternativ på hur man bäst kan föreviga sina älsklingar. 

gips handGipsgjutning

Ett av de mest klassiska sätten att få något fysiskt att minnas sina barn med är att göra gipsavgjutningar. Det absolut tidigaste avgjutningen man kan göra för att minnas sitt barn är en avgjutning av den gravida magen. De vanligaste avgjutningarna man brukar göra är dock av barnets hand och fot.

Glöm dock inte att ha respekt för gipset och följa eventuella instruktioner noga. Det finns dels färdiga kit att köpa som innehåller allt man behöver men vissa väljer istället att göra det själv. Då brukar man normalt sett använda vanlig trolldeg och modellgips.

Foton

Att fota sina barn är kanske det vanligaste sättet man dokumenterar deras uppväxt. Då bilderna idag oftast är digitala så är det dock inte alltid säkert att man tittar på dem lika ofta. Om man vill framkalla sina bilder så är ett roligt alternativ att göra det på canvasduk. Duken monteras sedan på en ram och ger då känslan av att vara en målning på en målarduk. Detta ger perfekta tavlor som kan kan hänga upp direkt på väggen utan att det behövs någon ram. Enklaste sättet att framkalla sina bilder på detta sättet är att beställa sina personliga tavlor online.

Video

Slutligen har vi video. För ett antal årtionden sedan var detta ett dyrt alternativ och inte något som alla kunde göra. Idag har dock video blivit någon för var man då alla moderna mobiltelefoner innehåller en kamera med möjlighet att spela in video. De flesta har dessutom bättre bildkvalité än vad de riktiga videokamerorna för 10-20 år sedan hade. Mobiltelefonerna tillåter dessutom att man laddar upp videon direkt till exempelvis Youtube så att man sedan enkelt kan dela den eller komma åt den på tv:n eller andra enheter. Barntotal.se har en bra artikel med tips på hur man filmar bra video av sina barn.


Comments closed