Främja barnens läsning och köp hem böcker

by admin
Categories: Aktiviteter, Barn
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

De senaste åren har det kommit ett flertal rapporter om att läsförståelsen och ordförråden minskar kraftigt bland barn. Därför är det viktigt att du som förälder ser till att barnen har tillgång till böcker och främjar deras läsning. I följande text får du veta lite mer om hur du kan få barnen att läsa mer samt hur du får tag i böcker.

Intresse

Det finns flera saker du kan göra för att barnen ska läsa mer. För det första så gör barnen som du gör. Om de inte ser att du läser och att du hänger framför skärmar kommer de göra detsamma. Du kan göra det till en rolig grej genom att läsa och diskutera böcker tillsammans. En annan sak du kan göra är att köpa böcker som berör ämnen de är intresserade av. Om ditt barn gillar djur finns det många bra böcker om djur.

Köp hem böcker

En förutsättning för att barnen ska läsa är att de har böcker att läsa. Om ni inte redan har en samling böcker hemma att välja bland kan du enkelt köpa hem böcker genom att handla på nätet. Då kan du handla alla böcker från ett och samma ställe. Men det går också bra att låna hem böcker genom att besöka ert lokala bibliotek.


Comments closed