Friskare och gladare barn med mindre socker

by admin
Categories: Barn, Familj, Hälsa
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Har det inte gått lite väl utför i samhället när det anses vara kontroversiellt att inte ge sina barn raffinerat socker. Näringsfysiologerna jämställer det raffinerade sockret med tunga kemiska droger, och vi skulle väl aldrig servera droger till våra barn. Särskilt varje dag. 

Det raffinerade sockret anses vara en av dom största anledningarna till att folkhälsosjukdomen diabetes sprider sig neråt i åldrarna och runt om i världen. Vi behöver verkligen dra i bromsen och skapa dom bästa hälsomässiga förutsättningarna för våra små barn. Det är vårat ansvar.

Det farliga med det raffinerade sockret är att det stimulerar vårt belöningssystem, och är beroendeframkallande. Det vet vi, ändå anser inte socialstyrelsen och folkhälsoinstitutet att sockerberoende är en diagnos.

Det man ofta glömmer är att livsmedelsföretagen har ett vinstintresse som är grundläggande för hela deras existens, och eftersom en beroende kund är en återkommande kund är också dom beroende av att tillsätta socker i sina produkter. Det är en ond cirkel som vi med ökad medvetenhet kan undvika att falla offer för.

Sockret bidrar till folkhälsosjukdomar, övervikt och dålig tandhälsa men även till en sämre miljö och hyperaktivitet hos barn och vuxna. Ge dig själv och dina barn dom bästa hälsomässiga förutsättningar för att leva ett långt, friskt och lyckligt liv.


Comments closed