Ge barnen ett syskon

by admin
Categories: Barn, Familj
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

shutterstock_123772825

Att ha ett syskon är underbart, någon att dela roliga stunder med. Många barn som inte har syskon drömmer om att få en lillasyster eller lillebror. Om du själv funderar på att få barn igen och ge barnen ett syskon finns det flera saker som kan vara bra att känna till.

De flesta barnen som får ett syskon reagerar på något sätt. En del längtar och tycker att det känns jättespännande att få bli storasyster eller storebror. Andra barn känner stor konkurrens när den nya bebisen kommer. Det är många känslor för ditt barn att få ett syskon eftersom barnet inte längre får ha sina föräldrar för sig själv längre. Det finns dock smarta sätt att vända detta till något positivt för barnet. Innan bebisen kommer kan det vara bra att gå igenom alla roliga delar ditt barn kommer få när han eller hon blir storasyster eller storebror. När bebisen kommer så är det bra om ditt äldsta barn får vara med mycket och ta hand om och mysa med bebisen.

För att du enklare ska bli gravid finns det många bra produkter som kan öka fertiliteten, exempelvis vitaminer. Du kan även köpa smarta fertilitetsmonitorer som har koll på din kropps cykler och gör det enklare att veta när du har störst chanser att bli gravid. Allt du behöver för att öka dina chanser att bli gravid hittar du hos graviditetskollen.se. Här finns dessutom produkter som är bra att ha både under och efter din graviditet, exempelvis amningskläder, intimprodukter och preventivmedel.

Problem och problemhantering

Ett nytt syskon i familjen kan vara en omvälvande situation för ditt barn, men det går att vända situationen till något positivt. Beroende på vilken ålder ditt barn har kan han eller hon reagera olika på situationen. En treåring kan exempelvis börja gå tillbaka lite i sin utveckling genom att kissa på sig eller liknande. Många barn reagerar så här för att få tillbaka uppmärksamheten från föräldrarna. Genom att ge mer uppmärksamhet och förståelse brukar de flesta barnen dock återgå till den normala utvecklingen igen.


Comments closed