I händelse av vårdnadstvist

by admin
Categories: Barn, Familj
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Ibland blir inte livet som vi har tänkt oss. Har du gått igenom en jobbig separation och ni inte kan komma överens om vårdnaden? Då är den här artikeln för dig.

Vid en vårdnadstvist kan du ta kontakt med en advokat. Advokaten kommer starta en utredning. Under utredningen kommer båda föräldrarna att granskas för att en bedömning ska kunna göras om hur ni kan ta hand om era barn. Efter en avslutad utredning kommer antingen ensam vårdnad eller delad vårdnad att föreslås.

Vid ensam vårdnad är det den ena föräldern som får barnen på full tid, den andra föräldern kan ha rätt till umgänge. När det blir delad vårdnad så har ni föräldrar barnen hos er lika mycket, oftast varannan vecka.

Ibland är gemensam vårdnad inte möjlig

Gemensam vårdnad är något man försöker ordna, men ibland finns det omständigheter som gör att det inte är möjligt. Sådana omständigheter kan till exempel vara om den ena föräldern har ett aktivt missbruk eller en så pass dålig inkomst att den inte kan ta hand om barnet på ett tillfredsställande sätt. Skulle du behöva hjälp med det juridiska i en sådan situation kan du klicka här för att komma till en Juristbyrå som är specialiserad på familjejuridik.


Comments closed