Roliga barnaktiviteter

by admin
Categories: Aktiviteter, Barn, Familj
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Vintern närmar sig och det är dags att byta ut sol och bad mot tjocka kläder och varm choklad. Det finns flera saker man kan göra för att underhålla barnen under vintern. Ibland med väldigt enkla medel.  

Vara ute i snön

En självklart aktivitet. Men många föräldrar kanske glömmer bort att vara med och vill hellre sitta inne. Gå ut och ha kul! Ha ett snöbollskrigs med ungarna eller försök bygga en så hög snögubbe som möjligt. Placera ut snölyktor över hela tomten och tänd dem när det börjar bli mörkt. Lite kyla har aldrig skadat och jagar man runt små barn hela eftermiddagen så kommer man troligtvis vara genomsvettig istället.

Kalasstämning

Någon behöver inte fylla år för att man ska ha ett litet kalas. Man kan ha ett med bara familjen. Istället för lite fredagsmys framför teven kan man skapa lite kalasstämning. Samla familjen efter jobbet och skolan och baka en tårta till kvällen. Skaffa lite heliumballonger istället för vanliga. De är mycket roligare att leka med och finns i flera olika former. Hos Gasballonger.se hittar man helium och ballonger till vettiga priser. Sedan kan man antingen ge varandra hemmagjorda presenter eller helt enkelt leka några

Pyssla

Ta en eftermiddag eller heldag på helgen och pyssla. Bygg saker av gamla äggkartonger. Skapa ett dockhus, gör teckningar med vattenfärg och socker, gjut barnens fot- och handavtryck som de sedan får måla hur de vill. För vuxna kan det vara minst lika roligt att få skapa egna saker med händerna. Är barnen lite äldre kan man snickra saker eller lära dem (och kanske dig själv) att sticka eller virka. Här kan man såklart börja skapa saker inför julpyntningen såsom att skapa egna julgranskulor och smällkarameller!

Baka

Sist men inte minst kan man baka med barnen. Börja med något enkelt om ni alla är nybörjare, såsom kanelbullar eller chokladbollar. Eller så ger ni er på det svåraste på en gång och bakar croissanter eller petit choux. Ingredienser är billiga så det gör ingenting om man misslyckas de första gångerna.

Myskväll

När det är kväll så är det perfekt att göra i ordning lite varm choklad och kanske ha lite snacks och tillsammans med barnen så kan man mysa under en varm filt och se på en härlig Disney film. Detta är ett bra sätt att både få barnen att varva ner lite ifrån dagens roliga aktiviteter samt att man får en bra chans att spendera tid med sina barn.

Spela

Det finns idag en otroligt massa brädspel man kan spela med barn, bra mycket mer än bara Monopol, Uno och så vidare. Idag finns många brädspel som görs enklare och med mer intressanta teman för barnens skull. Det finns till exempel en version av ”Settlers of Catan” för barn med ett pirattema.

En annan variant av spelande kan man göra via en konsol. Dessa plattformar är bra sätt att engagera sig med sina barn via ett medium som är till för alla åldrar. Den bästa konsolen för detta syfte är nog Nintendos egna konsoler då de också erbjuder störst mängd spel som är barnvänliga. Hos Nintendo kan man hitta många gamla klassiker som Mario och Donkey Kong.


Comments closed